Pani Walewska

4.5 (141 ocen)

W moim domu wszyscy uwielbiają to ciasto

Składniki:

  • mąka 300 g
    margaryna 200 g
    cukier puder 100 g
    jajka 4 szt
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    dżem porzeczkowy 1 słoiczek
    orzechy włoskie 250 g
    krem karpatka 1 torebka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pani walewska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść mąkę z cukrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną. Ciasto podzielić na dwie części.
  • 2. Jedną część rozwałkować i posmarować placek najpierw dżemem, następnie pianą z białek, na koniec posypać orzechami.
    Piec około 15 minut w temperaturze 180.
  • 3. Drugą część rozwałkować, wyłożyć na blachę,piec 15 minut w 175 stop.
  • 4. Przygotować krem "Karpatka" wg przepisu na opakowaniu.
  • 5. Przełożenie ciasta:
    1- ciasto
    2- krem
    3 -ostudzone II ciasto z pianką i orzechami.
  • 6. Przechowywać w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować