Pani Walewska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne połączenie smaków.

  • 60 min

Składniki:

  • 30dkg mąki, 1 margaryna, 10dkg cukru, 4 jaja, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, słoiczek powideł, 25dkg orzechów, 1 gotowa masa karpatkowa przygotowana według przepisu na opakowaniu. do dekoracji: polewa czekoladowa, lukier biały.

Pani walewska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać dodać cukier, margarynę, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść na jednolitą masę. Z białek ubić gęstą pianę. Wyrobioną masę podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować, posmarować powidłami, następnie piana z białek i posypać orzechami. Piec po 15 min.. Przełożyć kremem, Polać polewą i udekorować lukrem.

Komentarze

Podobne przepisy