Paluszki krabowe w panierce z sezamem

4.49 (171 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na pyszne paluszki krabowe w panierce z sezamem. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno z dowolnym ulubionym sosem

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • paluszki krabowe surimi 8szt
    1/4 szklanki mleka
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki pełnoziarnistej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżka sezamu
    szczypta soli
    3/4 szklanki panierki panko lub3/4 szklanki płatków kukurydzianych
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Paluszki

Paluszki krabowe w panierce z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluszki krabowe w panierce z sezamem 1. Do miski wlać mleko dodać jajko,mąkę pszenną,pełnoziarnistą sól i paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać.Dodać paluszki surimi i dokładnie wymieszać w cieście.
  • Paluszki krabowe w panierce z sezamem 2. Panierowanie.
    Do panierki panko dodajemy łyżkę sezamu,jeżeli nie mamy panierki panko możemy użyć pokruszonych płatków kukurydzianych.
    Dokładnie obtaczamy paluszki w panierce.
  • Paluszki krabowe w panierce z sezamem 3. Smażymy rozgrzanym głębokim oleju ok 1.5 minuty .
    Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
    Podajemy z dowolnym ulubionym sosem .
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować