Przepis na pyszne paluszki krabowe w panierce z sezamem. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno z dowolnym ulubionym sosem
Paluszki krabowe w panierce z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wlać mleko dodać jajko,mąkę pszenną,pełnoziarnistą sól i paprykę.
Całość dokładnie wymieszać.Dodać paluszki surimi i dokładnie wymieszać w cieście.
2.Panierowanie.
Do panierki panko dodajemy łyżkę sezamu,jeżeli nie mamy panierki panko możemy użyć pokruszonych płatków kukurydzianych.
Dokładnie obtaczamy paluszki w panierce.
3.Smażymy rozgrzanym głębokim oleju ok 1.5 minuty .
Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z dowolnym ulubionym sosem .
Smacznego
Komentarze