Pałki z kurczaka w marynacie miodowo- cytrynowo - czosnkowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób

Polecam na niedzielny obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    2 cytryny
    3 łyżki miodu
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    świeży rozmaryn
    1/4 owocu granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka w marynacie miodowo- cytrynowo - czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy pałki i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem.
  • 2. Wyciskamy sok z jednej cytryny a drugą kroimy w plasterki.
  • 3. Mieszamy ze sobą: miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny. Smarujemy pałki. Zawijamy folią spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki lub na całą noc.
  • 4. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, obkładamy plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu. Wstawiamy mięso do nagrzanego piekarnika do 180 st i pieczemy ok 60 min. Smarujemy od czasu do czasu resztą marynaty.
  • 5. Przed podaniem posypujemy pestkami granatu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować