Pałki z kurczaka na kaszy

4.47 (173 ocen)

  • 60 min

Smaczny, prosty i tani sposób na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej ( 2 woreczki),
    6 pałek z kurczaka,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    1 duża cebula,
    1/2 czerwonej słodkiej papryki,
    około 300 ml bulionu warzywnego z kostki,
    przyprawa do kurczaka (u mnie pikantna),
    sól,
    pieprz,
    olej
    łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Pałki z kurczaka na kaszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Pałki umyć, osuszyć i natrzeć przyprawą do kurczaka. Obsmażyć równomiernie na rozgrzanym oleju i zdjąć z patelni.
  • 3. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na tym samym oleju, na którym były smażone pałki.
  • 4. Kaszę wymieszać z podsmażonymi warzywami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć pałki.
  • 5. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut. W trakcie pieczenia całość polewać bulionem.
    Przed podaniem całość posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować