Pałki z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pałki z grzybami leśnymi. Moje ulubione pałki w jesiennej wersji :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    30 dkg odgotowanych podgrzybków
    1 cebula
    1 łyżka czubrycy czerwonej
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    2 łyżki maggi
    liść laurowy
    2 ziela angielskie
    1 łyżka natki pietruszki
    1 mały jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Pałki z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki włożyć do naczynia do zapiekania, posypać czubrycą i czosnkiem niedźwiedzim, dodać maggi, liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojona w kostkę cebulę. Piec pod przykryciem około 30 minut, następnie dodać grzyby i natkę pietruszki i piec do miękkości mięsa. Wyjąć z piekarnika, zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować