Pałki pieczone

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na niedzielny obiad

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg pałek z kurczaka
    masło
    śmietana
    marynata:
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    1/2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki oleju
    2 łyżki octu winnego
    3-4 łyżki ketchupu
    2 łyżki miodu

Pałki pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki przed pieczeniem 1. Pałki z kurczaka przełożyć do miski i dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Przed pieczeniem wyłożyć na blaszkę i na każdym kawałku mięsa ułożyć po łyżeczce masła i śmietany. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W trakcie pieczenie udka przekręcić. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy