Pałki na groszku Nigelli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne danie

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    1 opakowanie mrożonego groszku
    1/2 pora
    2 łyżki miodu
    słodka papryka
    sól
    marynata:
    4-5 łyżek sosu Worcester
    3 łyżki miodu
    1 łyżeczka ziaren jałowca
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka czosnku
    1 łyżeczka kolendry
    1 łyżeczka gorczycy
    1 łyżeczka kozieradki
    1/2 szklanki białego wina

Pałki na groszku nigelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jałowiec, rozmaryn, kolendrę, kozieradkę i gorczycę zmielić na proszek, dodać czosnek i pozostałe składniki marynaty, wymieszać i polać nią mięso. Odstawić na noc do lodówki.

    Do naczynia do zapiekania wsypać zamrożony groszek, na to krążki pora, całość posypać solą. Na groszku ułożyć pałki z kurczaka, polać kilkoma łyżkami marynaty, następnie miodem i posypać słodką papryką. Piec pod przykryciem godzinę. Pod koniec pieczenia odkryć. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy