Korzystając z sezonu na truskawki dodajemy je do płatków. Zaprezentowana owsianka jest wersją podstawową, więc możecie ją urozmaicić na mnóstwo sposobów.
10 min
Dla 1 osoby
Składniki:
1 szklanka mleka (1 szklanka = 250 ml; mleko może być zwierzęce lub roślinne, ew. woda)
5 łyżek płatków owsianych (płaskich)
truskawki (ilość wedle upodobań) (*)
Opcjonalnie:
masło orzechowe
miód, syrop klonowy
ulubione bakalie lub inne owoce
Owsianka z truskawkami i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka należy wlać mleko oraz wsypać płatki.
Całość gotować do momentu zgęstnienia, a następnie przełożyć do miseczki.
Truskawki pokroić w kostkę, lekko podusić i wymieszać z owsianką.
Owsiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Komentarze