Owsianka z truskawkami i dodatkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Korzystając z sezonu na truskawki dodajemy je do płatków. Zaprezentowana owsianka jest wersją podstawową, więc możecie ją urozmaicić na mnóstwo sposobów.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 szklanka mleka (1 szklanka = 250 ml; mleko może być zwierzęce lub roślinne, ew. woda)
    5 łyżek płatków owsianych (płaskich)
    truskawki (ilość wedle upodobań) (*)
    Opcjonalnie:
    masło orzechowe
    miód, syrop klonowy
    ulubione bakalie lub inne owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Owsianka z truskawkami i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka należy wlać mleko oraz wsypać płatki.
    Całość gotować do momentu zgęstnienia, a następnie przełożyć do miseczki.
    Truskawki pokroić w kostkę, lekko podusić i wymieszać z owsianką.
    Owsiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

Porady

(*) Poza sezonem truskawki mogą być mrożone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować