Owocowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. MASŁO O TEMP. POKOJOWEJ UCIERAMY Z ŻÓŁTKAMI, CUKREM PUDREM I CUKREM WANILIOWYM NA GŁADKĄ MASĘ. 2. JABŁKA MYJEMY I OBIERAMY ORAZ ŚCIERAMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH, ŁĄCZYMY Z MASĄ. 3. GALARETKĘ CYTRYNOWĄ ROZPUSZCZAMY W 1/2 SZKLANKI GORĄCEJ WODY, STUDZIMY. WLEWAMY DO MASY JABŁKOWEJ , MIESZAMY WSZYSTKO RAZEM. 4. BISZKOPTAMI WYKŁADAMY DNO TORTOWNICY. MASĘ JABŁKOWĄ WYKŁADAMY NA BISZKOPTY I WYRÓWNUJEMY. WKŁADAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZ. ABY STĘŻAŁA. 5. 2 GALARETKI POMARAŃCZOWE ROZPUSZCZAMY W 2 SZKLANKACH GORĄCEJ WODY. STUDZIMY. 6. NA SCHŁODZONYM CIEŚCIE UKŁADAMY WEDŁUG WŁASNEGO POMYSŁU CZERWONĄ PORZECZKĘ I AGREST, ZALEWAMY TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ. SCHŁADZAMY W LODÓWCE :)
Komentarze