Owocowe tartaletki

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki cytrynowej nucie krem jest bardzo orzeźwiający.

Składniki:

  • ● 300 g maki + do posypania stolnicy
    ● 170 g masła
    ● szczypta soli
    ● 4 łyżki cukru pudru
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● jajko
    ● łyżka zimnego mleka
    ● 100 g serka homogenizowanego
    ● 100 g ubitej ze śmietan-fiksem śmietany
    ● 50 g cukru pudru
    ● 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
    ● winogrona, borówki, czerwone porzeczki
    ● galaretka, np. cytrynowa
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Desery

Owocowe tartaletki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło kroimy w kostkę i odstawiamy na kwadrans. Przesiana mąkę z proszkiem wyrabiamy z masłem, solą, cukrem pudrem i jajkiem. Dodajemy mleko i ponownie wyrabiamy. Ciasto owijamy folią spożywczą. Chłodzimy 2 godziny.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy na gr. 4 mm. Wycinamy kółka i dokładnie wyklejamy foremki. Widelcem nakłuwamy spód ciasta. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 °C, studzimy.
  • 3. Serek i śmietanę mieszamy z cukrem i skórka. Kremem wypełniamy tartaletki, dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować