Oszukane gołąbki z kiszoną kapustą

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nowość w mojej kuchni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 80 dkg mięsa mielonego
    woreczek kapusty kiszonej (sandomierskiej)
    woreczek ugotowanego na sypko ryżu
    spory pęczek natki pietruszki
    2 surowe jajka
    ząbek czosnku
    kilka łyżek mąki pszennej
    2 torebki sosu grzybowego
    przyprawy: sól, pieprz, czerwona ostra papryka, przyprawa do mięsa mielonego, maggi.
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Oszukane gołąbki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bardzo drobno kroimy kapustę, następnie przelewamy ją wodą, żeby usunąć nadmiar kwasu, odsączamy. Mieszamy mięso mielone, kapustę, posiekaną natkę pietruszki, ugotowany ryż, ząbek czosnku, jajka i przyprawy na jednolitą masę. Z masy formujemy kulki, obtaczamy je w mące i obsmażamy z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu, zalewamy mięsno-kapuściane kulki, a naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Pieczemy około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować