Orzechy włoskie w karmelu z chilli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Hej kochani pamiętacie popcorn w słonym karmelu?
Kto robił wie że jest pyszny i godny polecenia.
Tym razem postanowiłam w ten sam sposób zrobić orzechy włoskie wzbogacając smak o chilli. Polecam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150g orzechów włoskich
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżka wody
    1 łyżeczka masła
    1/4 łyżeczka soli i szczypta chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Karmel Przekąski

Orzechy włoskie w karmelu z chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na średnim ogniu w głębokiej patelni rozpuścić cukier z wodą (należy mieszać cukier od czasu do czasu by się nie spalił).
    Gdy z cukru powstał już karmel dodajemy masło sól oraz chilli. Do tak przygotowanej mieszanki wsypać orzechy i dokładnie wymieszać tak aby orzechy pokryły się całkowicie karmelem.
    Przełożyć całość na papier do pieczenia a kiedy ostygnie połamać na mniejsze kawałki.
    Można też od razu pojedynczo wyjmować orzechy tak jak w tym przypadku trzeba to jednak robić bardzo szybko co nie jest łatwe.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Orzechy włoskie w karmelu

To może cię zainteresować