Orzechowa kruszonka do deserów

4.5 (159 ocen)

  • 10 min

Doskonały dodatek do lodów,musli i ciast.

  • 10 min

Składniki:

  • szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich
    0,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    100 g masła
    0,5 szklanki cukru
    4 łyżki cukru trzcinowego
    szczypta soli
    opcjonalnie cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Dodatki Kruszonka

Orzechowa kruszonka do deserów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukry, orzechy i płatki. Podsmażamy na małym ogniu dokładnie mieszając przez około 2-3 minut. Kruszonkę rozsypujemy na blaszce cienką warstwą i zostawiamy do ostygnięcia. Przechowujemy w zamkniętym słoiku w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musli

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować