Orientalna fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
    2 cm świeżego imbiru
    2 ząbki czosnku
    2 szalotki
    1 czerwona papryka
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    1 łyżka przyprawy pięć smaków

Orientalna fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy.

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki.
    Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę.
    Chwilę razem smażymy.
    Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.

Komentarze

Podobne przepisy