Opiekane śledzie w zalewie octowej

4.15 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Opiekane śledzie w zalewie octowej robię bardzo często. Są pyszne, kruche a moja rodzinka je uwielbia:)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 całych świeżych śledzi
    sól, pieprz
    2 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    bułka tarta do panierowania
    olej
    Marynata:
    1l wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    3 łyżki soli
    pół cebuli pokrojonej w plasterki
    3 listki laurowe
    8 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.15 (13 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Opiekane śledzie w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby dokładnie myjemy i osuszamy. Osypujemy dokładnie solą i pieprzem z każdej strony. Następnie panierujemy najpierw w mące,potem w jajku, a potem w bułce tartej. I smażymy na rumiano na oleju z obu stron. I zostawiamy do wystygnięcia. Składniki marynaty zagotowujemy cebulkę siekamy w plasterki i sparzamy wrzątkiem, po czym dodajemy do gorącej zalewy. Zalewę studzimy. Zimną zalewamy ostudzone ryby. Po 2-3 dniach rybki można degustować :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Zalewa Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować