Omlet z ryżem i pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę skropić sokiem z cytryny i oliwą, posypać sola i pieprzem, a następnie obsmażyć z obu stron i podlać wodą, żeby doszła pod przykryciem. Kiedy ryba ostygnie obrać ją ze skóry i rozdrobnić.
2.Na patelni rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szpinak. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać solą i pieprzem. Ryż ugotować w wodzie z solą szafranową.
3.3 jajka roztrzepać z solą, pieprzem i kurkumą. Wylać na patelnię z rozpuszczonym masłem.
4.Kiedy omlet zacznie się ścinać, na jedną jego połowę wyłożyć po połowie ryby, szpinaku i 2-3 łyżki ryżu.
5.Omlet złożyć i podawać posypany szczypiorkiem. Smacznego :)
Komentarze