Omlet z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Pyszne i pożywne śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 5 jaj (L)
    - 5 łyżek mleka
    - 2 pieczarki
    - 5 plasterków szynki
    - pół niedużej cebuli
    - 2 łyżki masła
    - pęczek szczypiorku
    - przyprawy: sól, pieprz

Omlet z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w półplasterki. Na łyżce masła podsmażyć cebulę i pieczarki, wystudzić. Jajka rozbełtać z mlekiem. Szynkę pokroić w kosteczkę. Do jaj dodać szynkę, cebulę, pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.
    Łyżkę masła rozgrzać na patelni o średnicy 24cm. Wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu ok 5-7 minut. Pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy