Omlet z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzisiaj postanowiłam zrobić jak ja to nazwałam omlet z młodą kapustą.
Zobaczyłam omlet ze szczawiem wiec czemu nie z młodą kapustą.
Wyszedł bardzo smaczny.
Jest więcej spieczony bo taki właśnie lubimy.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta młoda 1/2 szt,
    sól,pieprz do smaku,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    odrobina cukru i octu do smaku,
    cebula 1 szt,
    boczek wędzony około 150 g,

    dodatkowo ;
    podsmażone pieczarki około 5 szt,
    jajka rozbełtane 3 szt,
    masło klarowne do smażenia 1 -2 łyżki,
    ketchup,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet z młodą kapustą 1. Kapustę młodą szatkuje,zalewam niedużą ilościom wody i gotuje nie za długo aby nie rozgotować.
    Następnie odcedzam na sicie z nadmiaru wody, przekładam ponownie do garnka doprawiam solą,pieprzem lekko skrapiam octem i cukrem,doprawiam do smaku przyprawą uniwersalną.
    Boczek wędzony kroje i podsmażam na patelni wraz z obraną pokrojoną cebulką oraz z obranymi startymi na tarce (grube oczka) pieczarkami.
    Dodaje do kapusty i jeszcze chwile podsmażam razem.
    Jajka roztrzepuje w kubku.
    Kapustę przekładam na rozgrzaną patelnie, zmniejszam ogień wlewam rozbełtane jajka i smażę na wolnym ogniu do całkowitego ścięcia jajek.
    Omlet po ścięciu jajek obracam na druga strunę podsmażam ponownie.

    Podaje polewając ketchupem.

    Powiem że pychotka,nawet nie przypuszczałam że będzie taki smaczny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować