Omlet szpinakowy z chorizo i mozarellą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny a zarazem pikantny, dzięki chorizo, które idealnie komponuję się z pyszną mozarellą. Omlet jest bardzo sycący, smakuje na ciepło i na zimno. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 3 jajka
    – garść świeżego szpinaku
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca, kurkuma, papryka słodka wędzona, sól i pieprz)
    – 50g chorizo
    – 70g miękkiej mozarelli
    – 1 łyżeczka tłuszczu do smażenia (u mnie masło klarowane)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Omlet szpinakowy z chorizo i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka delikatnie ubić, dodać przyprawy i szpinak pokrojony w paski, wymieszać. Omlet smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, natłuszczonej, nieprzywierającej patelni, pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć chorizo pokrojone w krążki i mozarellę pokrojoną w plasterki, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 2 minuty.
    Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować