Omlet bazyliowo-szpinakowy z pomidorkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam zielonego omleta, wspaniały bazyliowo-szpinakowy z mozzarellą i pomidorkami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • patelnia śr 24 cm
    5 jajek
    2-3 łyżki mąki
    łyżeczka masła i oliwy do omleta i podobnie do szpinaku.
    szpinak świeży lub mrożony liściasty - 500-700 g
    2 gałązki świeżej bazylii
    10 pomidorków małych
    mozarella 200 g - kulki
    sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Omlet bazyliowo-szpinakowy z pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na patelni przesmażyć szpinak z dodatkiem czosnku wyciśniętego, masła i oliwy oraz soli i pieprzu. Delikatnie mieszać,aby struktura została.
  • 2. 2. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
    Na patelni rozpuścić masło z oliwą, wylać masę na omleta i smażyć omleta na wolnym ogniu, rozłożyć szpinak, liście bazylii, kulki mozzarelli i przekrojone pomidorki. Przykryć i smażyć do roztopienia mozzarelli. Przyprawić do smaku.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mozzarella Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
omlet z rukolą i pomidorkami

To może cię zainteresować