Omelette au fromage

4.5 (144 ocen)

  • 5 min

Legendarny omlet au fromage po mojemu. To przysmak na śniadanie, nawet późne. Omelette au fromage gotowy jest w kilka chwil, ale warto poznać technikę przygotowania.

  • 5 min

Składniki:

  • 3 jajka
    50g oscypka
    50ml mleka
    2 łyżki oliwy
    Sól, pieprz
    Dodatki:
    3 łyżki kukurydzy
    2 plasterki szynki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki Ser

Omelette au fromage - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka razem z solą, pieprzem i mlekiem roztrzepujemy widelcem. Na patelni rozgrzewamy lekko oliwę. Wylewamy rozbełtane jajka i dodajemy startego na dużych oczkach oscypka (zostawiamy odrobinę do posypania na wierzchu). Omleta smażymy aż do ścięcia (ok. 3-4minuty). Następnie przekładamy go na talerz. Na jedną połowę dodajemy szynkę pokrojoną w plastry i kukurydzę. Omleta składamy na pół i wierzch posypujemy oscypkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować