Ogórkowe relish z kurkumą to gęsty, słodko- kwaśny sos z dodatkiem cebulki, świeżego kopru i imbiru. Amerykanie jedzą go zamiast ketchupu, Finowie z wędzonym łososiem. Smakuje do serów, zapiekanek, na chleb, z sałatką ziemniaczaną, na grilla, ze świeżymi bułeczkami, na krakersy lub do dań warzywnych. Fajny przepis na wykorzystanie ogórków.
Edyta Guhl
2/3. Ogórkowe relish z kurkumą
Ogórkowe relish z kurkumą to gęsty, słodko- kwaśny sos z dodatkiem cebulki, świeżego kopru i imbiru. Amerykanie jedzą go zamiast ketchupu, Finowie z wędzonym łososiem. Smakuje do serów, zapiekanek, na chleb, z sałatką ziemniaczaną, na grilla, ze świeżymi bułeczkami, na krakersy lub do dań warzywnych. Fajny przepis na wykorzystanie ogórków.
Edyta Guhl
3/3. Ogórkowe relish z kurkumą
Ogórkowe relish z kurkumą to gęsty, słodko- kwaśny sos z dodatkiem cebulki, świeżego kopru i imbiru. Amerykanie jedzą go zamiast ketchupu, Finowie z wędzonym łososiem. Smakuje do serów, zapiekanek, na chleb, z sałatką ziemniaczaną, na grilla, ze świeżymi bułeczkami, na krakersy lub do dań warzywnych. Fajny przepis na wykorzystanie ogórków.