OGÓRKOWA Z RYŻEM

0 (0 ocen)

PROSTA,SZYBKA ZUPKA ALE ZA TO JAKA SMACZNA.

Składniki:

  • 1 mała porcja rosołowa
    3 szt ogórków kiszonych,
    1 torebka 100 g ryżu,
    1 łyżeczka soli
    100 ml słodkiej śmietany
    1 łyzeczka mąki
    1/2 marchewki
    1 mała pietruszka
    natka
    pieprz,wegeta,maga do smaku

Ogórkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • OGÓRKOWA Z RYŻEM 1. Porcję rosołową zalać 1 litrem zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli.Marchew,pietruszkę zetrzec na tarce o dużych oczkach i gotować od chwili zagotowania wody 15 minut. W między czasie 2ogórki zetrzeć na tarce a jednego w kosteczkę i wraz z ryżem z torebki dodać je do zupy. Gotować aż ryż będzie miękki mieszając co jakiś czas. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy