Ogórki z pieprzem na ostro

3.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane ogórki, doskonale sprawdzą się jako dodatek do mięs. Nie polecam podawania ich małym dzieciom.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg. ogórków gruntowych
    3 cebule
    3 łyżki soli
    3 łyżki mielonego pieprzu
    1 łyżka mielonej papryki ostrej
    3 łyżki gorczycy
    3 łyżki siekanego kopru
    Zalewa:
    1,5 szkl. octu
    1,5 szkl. cukru
    Dodatkowo: słoiki
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z pieprzem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki 1. Ogórki i cebule obieram i kroję na plasterki. Solę solą, mieszam i odstawiam aż puszczą sok, ok. 1 godziny. Odlewam. Cukier i ocet doprowadzam do zagotowania, studzę.Zalewę, ogórki, przyprawy mieszam. Nakładam do słoików, pasteryzuje 10 minut. Odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować