Ogórki z kuminem rzymskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ogórki orientalne

  • 50 min

Składniki:


  • ogórki
    Zalewa (proporcje)
    4 litry wody
    500 ml octu
    4 łyżki soli
    250 g cukru
    pieprz
    łyżka kuminu mielonego
    ziele angielskie
    liście laurowe
    2 główki czosnku
    łyżka gorczycy
    łyżeczka kopru włoskiego (nasiona)

Ogórki z kuminem rzymskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy razem z solą ,cukrem ,kuminem , i octem. Zalewę studzimy ,ogórki obieramy i kroimy na 4 cm kawałki. Przekładamy je do słoików . Do każdego słoika dodajemy po kilka ziaren kopru ,liść laurowy ,kilka ziarenek pieprzu ,pokrojony w plasterki czosnek (kilka płatków) ,kilka ziarenek gorczycy ,kilka ziarenek ziela angielskiego i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy