Ogórki z curry

4.98 (159 ocen)

Pyszne i chrupiące :) Uwielbiane przez wszystkich,którzy ich spróbowali.

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    gorczyca
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty

    Zalewa :

    5 szklanek wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    2 łyżki soli
    3 łyżeczki curry
    1 łyżeczka kurkumy
Wystaw ocenę:

4.98 (159 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory Kanapki

Ogórki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać i umyć. Pokroić wzdłuż w plasterki.
    Słoiki umyć i wyparzyć. Do każdego słoika wrzucić pół łyżeczki gorczycy,2 ziarna pieprzu, 3 kulki ziela angielskiego. Składniki na zalewę zagotować.Plastry ogórków ciasno układać w słoikach .Gorącą zalewą zalać ogórki i mocno zakręcić. Ustawić słoiki w garnku, dno wyścielić ścierką. Zalać wodą do 3/4 wysokości i pasteryzować ok.10 minut od chwili zagotowania się wody. Odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

Porady

Świetnie smakują na kanapki jak również jako przekąska.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować