ogórki w zalewie musztardowej

4.51 (144 ocen)

Przepis dostałam od teściowej, ogórki są bardzo smaczne. Doskonały dodatek do zimowego obiadu :)

Składniki:

  • zalewa:
    szk octu
    4 szk wody
    1,5 szk cukru
    3 łyżki soli

    4 łyżki musztardy sarepskiej

    ogórki (mogą być większe)

    ziele angielskie
    liść laurowy
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Ogórki w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotować jak przestygnie należy dodać 4 łyżki musztardy sarepskiej. Obrane ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki i ułożyć w słoikach. Do każdego słoika włożyć po listku, małym ząbku czosnku i 2-3 ziela. Zalać zalewą . Pasteryzować ok 10 - 15 minut.

Porady

Zalewy wystarcza na około 3 słoiki pól litrowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować