Ogórki w musztardzie sarepskiej

4.47 (178 ocen)

  • 30 min

Ogórki w musztardzie

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg ogórków
    Liście laurowe
    Ziele angielskie
    Musztarda sarepska ( dla smakoszy ostrych smaków francuska,rosyjska do wyboru)
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1 szklanka octu
    0,5 szklanki cukru
    3 lub 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w musztardzie sarepskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte ogórki kroimy wzdłuż na 4 części. W między czasie zagotowujemy składniki na zalewę. Do słoików wkładamy listek laurowy, 3 ziela angielskie i układany pokrojone ogórki. Zalewany całość gorącą zalewą. Pasteryzujemy przetwór 10 min

Porady

Musztardę można zastąpić inną w zależności od chęci uzyskania poziomu ostrości ogórków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować