Ogórki w miodzie z rodzynkami

2.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne ogórki, w słodko kwaśnej zalewie z dodatkiem miodu i rodzynek. Smakują przede wszystkim kobietą i dzieciom, lecz także niektórym mężczyzną.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 2 kg. ogórków gruntowych
    10 słoików 250 ml.
    10 dag. rodzynek
    Zalewa:
    1 szkl. octu
    1 szkl. cukru
    3 szkl. wody
    3 łyżki miodu
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w miodzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • OGÓRKI 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania, studzę. Ogórki obieram i kroję na ćwiartki, układam w słoikach, w wolne miejsca kładę rodzynki. Zalewam zalewą, zakręcam, gotuję 10 minut. Odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Rodzynki Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować