Ogórki w Curry

4.5 (157 ocen)

Lekko pikantne.

Składniki:

  • ogórki gruntowe
    cebula
    natka selera
    gorczyca
    Zalewa:
    1 l wody
    1,5 szklanki octu
    1,5 szklanki cukru
    1 przyprawa curry
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka kurkumy


Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno słoików ułożyć cebulę pokrojoną w piórka, odrobinę gorczycy i gałązkę selera naciowego. Ogórki obrać i pokroić w słupki. Ciasno ułożyć w słoikach.
    Zalewę zagotować i ostudzić. Zalać ogórki. Pasteryzować około 5 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować