ogórki tarte do zupy na zimę

4.5 (188 ocen)

  • 15 min

szybki w przygotowaniu przecier z ogórków na zimę do zupy ogórkowej,polecam również dla studiujących na swoim :)słoiczek przyda się na szybka zupę.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 kg ogórków 1/2 szklanki soli 4-5 łyżek stołowych kopru ,posiekanego 3-4 ząbki czosnku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki tarte do zupy na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na zupę w zimie 1. ogórki ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posiekać drobno koper i czosnek, dodać do ogórków ,wsypać sól ,pieprz .Wszystko wymieszać odstawić na godzinę. Po godzinie wkładać do słoiczków najlepiej małych np:170-200 ml. mocno zakręcić i gotowe.

Porady

przecier jest mocny w smaku dlatego lepiej kisić w małych słoiczkach i nie napełniać do końca bo będzie kipiało. Nie pasteryzować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować