Ogórki po żydowsku - marynowane na surowo

0 (0 ocen)

Bardzo aromatyczne i chrupiące ogórki marynowane w lodówce :)

Składniki:

  • ogórki
    ocet 10 % 100 ml
    woda 600 ml
    cukier kryształ 1/2 szkl.
    sól morska do smaku
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka
    cynamon mielony 1/2 łyżeczki
    pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
    imbir mielony 1 łyżeczka
    kminek mielony 1 łyżeczka
    czosnek granulowany 1-2 łyżeczki

Ogórki po żydowsku - marynowane na surowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26vhsxe 1. Zagotować wodę, wsypać cukier, przyprawy i sól - mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
    Ogórki wyszorować, odciąć końcówki, pokroić w cząstki i dość ciasno ułożyć w słoiku. Zalać przygotowaną marynatą. Słoik wstawić do lodówki na 10-14 dni.

Komentarze

Podobne przepisy