OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

4.5 (176 ocen)

przepis dostałam od sąsiadki, zimową porą podaję tą sałatkę do obiadu

Składniki:

  • 5 kg ogórków

    marchew
    cebula
    koper
    pietruszka
    seler
    por

    Zalewa:
    5 szkl. wody
    1 szkl. octu
    1 szkl. cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Ogórki po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować.

    Ogórki pokroić razem ze skórką w plastry. Do każdego słoika wkładać po 3 plastry marchwi, 2 plastry cebuli, gałązkę kopru, selera, pora, Włożyć ogórki, na wierzchu ułożyć gałązkę pietruszki.
    Zalać ogórki zalewą, słoiki gotować 5-10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować