Ogórki na ostro z chili

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ostre ogóreczki, które idealnie pasują zarówno do kanapek jak i dodatek do obiadu :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5kg ogórków
    4 łyżki soli
    1 główka czosnku
    2 łyżeczki chili

    Zalewa:
    60 dag cukru
    1,5 szkl. octu
    8 łyżek oleju

Ogórki na ostro z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić na ćwiartki i zasolić, odstawić na 6 godzin. Po tym czasie odlać wodę z solą i dodać zmiażdżony czosnek z chili.
    Zagotować składniki zalewy. Wywarem zalać ogórki i pozostawić na 6 godzin. Po tym czasie ogórki wraz z zalewą przełożyć do słoików, pasteryzować 10 - 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy