• Łatwy

Robię, czekamy, znikają. Robię, czekamy, znikają. Robię, czekamy, znikają. I tak cały sezon.

  • Łatwy

Składniki:


  • - świeże ogórki: 1 kilogram
    - liście chrzanu: 2 sztuki
    - koperek posiekany [lub suszony]: 3 sztuki
    - czosnek: 0.5 sztuki
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ogórki małosolne Przystawki

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ogórki myjemy, układamy w kamionkowym naczyniu, na spodzie kładziemy koper, liście chrzanu i obrane ząbki czosnku.
    Gotujemy wodę – na 1 litr wody dodajemy 1 płaską łyżkę soli /analogicznie jak mamy więcej ogórków 2 litry wody – 2 łyżki soli/.
    Czekamy chwilę aż woda przestygnie i gorącą zalewamy ogórki tak, żeby były przykryte.
    Obciążamy je i cierpliwie czekamy ;)
    Zalanie gorącą wodą powoduje, że “ogórki szybciej się robią”.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować