Ogórki konserwowe z chili

4.47 (180 ocen)

Lekko pikantne ogórki, fajny dodatek do sałatek.

Składniki:


  • ogórki konserwowe dowolna ilość
    Zalewa:
    1 szk octu 10%
    1 szk cukru
    4 szk wody
    2 łyżki soli
    Na każdy słoik:
    2 listki laurowe,
    3 kulki ziela angielskiego,
    gałązce koperku ,
    3 ząbki czosnku
    2 cienkie plasterki papryczki,
    2 plasterki cebuli,
Wystaw ocenę:

4.47 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki konserwowe z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki dokładnie umyć i powkładać do umytych i wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodać przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, koper, czosnek, papryczkę chili, cebulę. Składniki zalewy wlać do garnka, podgrzać do rozpuszczenia się cukru i ciepłą zalewą zalać ogórki w słoikach. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować