Ogórki konserwowe

4.99 (193 ocen)

W słoikach wylądowały ogóreczki z mojej działeczki :)

Składniki:

  • ogorki (male)
    korzen chrzanu
    czosnek,lisc laurowy,ziele,pieprz ziarnisty,gorczyca
    ZALEWA:
    5 szk.wody
    1 szk.octu
    1ł.soli
    2 ł.cukru
    marchew-plasterki
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogóreczki 1. Ogorki namoczyc godzine w zimnej wodzie.Nalozyc do sloikow.Do kazdego dodac po zabku czosnku,ziela 1-2 kulki,pieprzu 2 ziarna,lisciu laurowym i szczypte gorczycy,ja dodalam jeszcze marchewke w plasterkach.
    Ugotowac zalewe i goraca wlac do sloikow.Ja dodatkowo pasteryzowalam ok.15 minut.Potem wyjac z garnka i postawic do gory dnem az do wystygniecia :)

Porady

Odcinam lekko końcówki ogórków :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować