Ogórki faszerowane

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepisów mam mnóstwo, bo lubię eksperymentować w kuchni. Ogórki faszerowane robię bardzo często.

Składniki:

  • ● 2 ogórki
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz
    ● natka pietruszki
    ● kawałek czerwonej papryki
    ● mały pomidor
    ● sałata
    ● śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki przekrawamy, wyjmujemy
    pestki, pozostawiamy
    ściankę grubości ok. 1/2 cm.
  • 2. Przygotowujemy farsz: jajka
    gotujemy na twardo, obieramy
    i ścieramy na tarce, doprawiamy
    solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekaną paprykę, pomidora,
    natkę i śmietanę.
    Składniki starannie łączymy.
  • Ogórki faszerowane 3. Farszem napełniamy wydrążone
    połówki ogórka, zawijamy
    w folię śniadaniową i wkładamy
    na co najmniej pół godziny
    do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować