Ogonowa zupa grzybowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Trochę inna grzybowa, ale bardzo smaczna!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 ogon wieprzowy,
    2 garście grzybów leśnych,
    marchewka, pietruszka , seler,
    4 ziemniaki,
    2 garście makaronu,
    śmietana 18 %
    koncentrat pomidorowy, pół słoiczka
    ok 2,5 litra wody,
    sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, słodka papryka w proszku

Ogonowa zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogon myjemy, osuszamy i gotujemy na małym ogniu ok 45 minut, zbierając osad.Między czasie obieramy warzywa.
  • 2. Solimy wywar, wrzucamy pokrojone warzywa i grzyby.Po kilku minutach dodajemy makaron. Gotujemy aż będą prawie miękkie. Dodajemy śmietanę ( wymieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami wywaru, aby się nie zważyła) oraz koncentrat. Zagotowujemy i gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy