"Oczko" - waniliowa panna cotta z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kwaśne maliny to idealny duet do mlecznego deseru.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml mleka
    250 ml śmietanki 30%
    3 łyżeczki żelatyny
    4 łyżki cukru
    1 laska wanilii
    200 g malin
    1 kiwi
    rodzynki w czekoladzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

"oczko" - waniliowa panna cotta z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i śmietankę zagotowujemy z cukrem i wanilią. Gotujemy kilka minut razem.
  • 2. Wyciągamy laskę wanilii i wyskrobujemy miąższ. Dodajemy do płynu.
  • 3. Namaczamy żelatynę w odrobinie zimnej wody i odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie mieszamy z panna cottą do rozpuszczenia- nie gotujemy.
  • 4. Przelewamy do miseczek i odstawiamy do wystudzenia. Wkładamy do lodówki minimum na godzinę. Zanurzamy miseczki na kilka sekund w gorącej wodzie i odwracamy na talerz.
  • 5. Maliny ugniatamy, można dodać łyżkę cukru. Przecieramy przez sitko. Polewamy deser.
  • 6. Dekorujemy plastrami kiwi i rodzynkami w czekoladzie. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween

Podobne przepisy

To może cię zainteresować