Obiadowa surówka z pora, marchwi i kukurydzy

4.49 (204 ocen)

  • 20 min

Delikatny i soczysty dodatek do drugiego dania. Polecam tę ekspresową surówkę :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości por,
    puszka konserwowej kukurydzy,
    2 średniej wielkości marchewki,
    1 łyżka majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    1 łyżeczka musztardy ( użyłam sarepskiej),
    sól, pieprz i cukier - do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Obiadowa surówka z pora, marchwi i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por oczyścić, umyć, pokroić w cienkie plasterki i przelać na sicie wrzątkiem ( będzie wtedy delikatny, pozbawiony goryczki).
    Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce.
    Kukurydzę osączyć z zalewy.
    W misce połączyć ze sobą warzywa, dodać majonez, jogurt, musztardę i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Całość wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować