Napoleonka z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, jajko, masło, śmietanę i cukier waniliowy połączyć i zagniatać ciasto z tych składników. Podzielić na pół ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Wykładać jedną połówkę ciasta na blachę i palcami rozprowadzić po całej blasze (25 na 36). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25-30 minut. Z drugą połówką ciasta zrobić to samo. Oba ciasta wystudzić. W międzyczasie robimy masę budyniową.
Jajka roztrzepać z cukrem , mąką , wiórkami, cukrem waniliowym. Dodać mleko. Gotować budyń na małym ogniu ciągle mieszając. Przestudzić masę i jeszcze delikatnie ciepłą przekładać dwa placki. Posypać cukrem pudrem i odstawić na dwie godziny do zastygnięcia. Smacznego
Komentarze