Napoleonka na francuskim cieście

4.5 (167 ocen)

Uproszczona wersja napoleonki.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    Składniki na krem:
    1,5 szklanki mleka
    1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
    1/2 szklanki cukru pudru + trochę do posypania wierzchu
    250 g masła
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoleonka

Napoleonka na francuskim cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie (jeśli mamy mrożone to najpierw należy go odmrozić) przekroić na dwie części i upiec dwa placki w temp. 220 stopni przez około 15- 20 minut. Z podanej ilości mleka przygotować budyń. Miękkie masło czyli w temp. pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce
    zimny budyń i na końcu sok z cytryny. Kremem przełożyć ostudzone ciasto francuskie. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować