Napój pomarańczowo - marchwiowy jest smaczny i orzeźwiający. Uzyskujemy go z gotowania marchwi i pomarańczy. Uzyskany koncentrat mieszamy z wodą. Polecam napój na upalne dni.
3 godz.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
SKŁADNIKI :
500 g marchwi
2 pomarańcze
1 szklanka cukru
sok z jednej cytryny
5 litrów wody
2 litry wody do gotowania
Napój pomarańczowo - marchwiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomarańcze i marchew kroimy na kawałki, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości.
Woda częściowo wyparuje i to co pozostanie blendujemy aż powstanie mus.
Do musu dodajemy sok z cytryny.
Do 0,5l wody, wsypujemy cukier i ogrzewamy aż się on rozpuści. Wlewamy go do musu i mieszamy.
Mus rozrabiamy w 5 litrach wody. Podajemy schłodzony.
Napój jest pyszny, polecam.
Komentarze