Naleśnikowy deser

0 (0 ocen)

Lekki deser dla dzieci i dorosłych

Składniki:

  • 2 duże naleśniki
    250 g truskawek (świeże lub mrożone)
    3 łyżki cukru
    2 kopiaste łyżki serka mascarpone
    1 łyżka żelatyny

Naleśnikowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone na jednolita masę.
    Żelatynę zalać 100 ml wody chłodnej, gdy napęcznieje wstawić do większego naczynia z gorącą wodą.
    Rozpuszczona i lekko przestudzona żelatynę połączyć z masa truskawkowa.
    Posmarować naleśniki, zwinąć z obu stron do środka, położyć na boku, wstawić do lodówki do stężenia.
    Pokroić w 2 cm paski.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy