Naleśnikowe sakiewki

4.5 (187 ocen)

  • 45 min

...

  • 45 min

Składniki:


  • 1/2 szklanki mleka
    2 szklanki mąki
    3 jajka
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    filet z kurczaka
    średni pomidor
    5 łyżek tartego żółtego sera (gouda)
    natka pietruszki
    por (zielona część)
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sakiewki Naleśniki Przystawki

Naleśnikowe sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowałem ciasto na naleśniki , musi być dość rzadkie. Smażyłem na patelni cienkie placuszki na rumiano. Pierś kurczaka pokroiłem na małą kosteczkę , podsmażyłem na patelni na rumiany kolor . Sparzyłem i pokroiłem pomidora po obraniu , na małe cząsteczki . Posiekałem natkę pietruszki , dodałem ser , wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszałem , doprawiłem do smaku.
    Długie części pora po umyciu pokroiłem na cieniutkie paski / jak najdłuższe wtedy łatwiej związać / , następnie wrzuciłem do wrzątku na 1 minutę , przelałem zimną wodą .
    Na każdy naleśnik położyłem dwie łyżki farszu , zwinąłem boki naleśników do wewnątrz , związałem porem .
    Tak przygotowane naleśniki włożyłem do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej tłuszczem , wstawiłem do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni C na kilka minut aby sakiewki dobrze się podgrzały.
    Podałem z sosem czosnkowym , z koperkiem , łagodnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować