Naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam naleśniki trochę inne niż zwykle bo z farszem ze szpinaku i suszonych pomidorków.
Naleśniki są bardzo smaczne i sycące.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;
    mąka 200 -250 g,
    mleko 250 g,
    jajka 2 szt,
    woda gazowana 250 g,
    szczypta soli,

    Farsz;
    szpinak świeży około 600 g,
    masło 3 łyżki,
    twarożek 200 g,
    pomidory suszone 5 szt,
    ząbki czosnku 3 szt,
    śmietana 18 % 3 łyżki,
    gałka muszkatołowa do smaku,
    sól,pieprz do smaku,

    dodatkowo ;
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko Twarożek

Naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki ze szpinakiem 1. Ciasto;
    Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto na naleśniki.

    Farsz;
    Oczyszczony, opłukany szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miękkości.
    Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , śmietanę,oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
    Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową.

    Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem.
    Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować