Naleśniki ze szpinakiem i parówką

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Warto przemycić trochę zdrowego szpinaku do ulubionego smakołyku dzieci, jakim są naleśniki. Do tego parówka i szybka kolacja gotowa.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 jajka
    3/4 szklanki mleka
    pół szklanki wody
    200 g mrożonego szpinaku
    gałka muszkatołowa
    łyżka oleju
    łyżeczka masa
    sól,
    parówki cielęce lub Morlinki
    keczup łagodny





Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Posól, dopraw gałką muszkatołową. Wystudż.Parówki obierz z osłonek. Wrzuć do wrzątku i gotuj 3 minuty.
  • 2. Zrób ciasto naleśnikowe: jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i wodą. Dodaj odparowany szpinak. Wymieszaj, odstaw na pół godziny. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Każdy placek wysmaruj łyżeczką keczupu. Połóż parówkę. Zwiń w rulonik. Przekrój na pół.
  • 4. Naleśniki rozłóż na talerzu razem z pokrojonymi warzywami: pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować