Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod serową pierzynką

4.5 (198 ocen)

Pyszne i pachnące czosnkiem naleśniki z ciągnącym się serem. Moja koleżanka była zachwycona ich smakiem.

Składniki:

  • ok 10 naleśników
    opakowanie mrożonego szpinaku
    ser typu feta
    3-4 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    kawałek żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i fetą pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i smażyć na maśle kilka minut wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Lekko przestudzić, dodać fetę pokrojoną w kosteczkę, wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać w rulony. Układać po 2 na talerzu i posypać żółtym serem. Włożyć do mikrofali na ok 1-2 minuty do czasu aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować